Sakarya Gaz Sahası’nda günlük üretim 9,5 milyon metreküpe ulaştı

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası’nda Rekor Üretim

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası’nda günlük 9,5 milyon metreküp üretime ulaşılarak ilk fazın tamamlandığını açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 2028’de Sakarya Gaz Sahası’nda günlük üretimin 40 milyon metreküpe çıkması hedefleniyor ve tüm hanelerin doğal gaz ihtiyaçlarının Sakarya Gaz Sahası’ndan karşılanması planlanıyor.

Bakan Bayraktar, yeni sahalarda yeni keşiflerle ilgili çalışmalara devam ettiklerini belirterek, “Sakarya Gaz Sahası’nın birinci fazı tamamlandı. Yaklaşık 9,5 milyon metreküp günlük üretimle şu anda ikinci fazın üretimine yönelik çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Bayraktar, yeni bulunan rezervleri üretime eklemeyi hedeflediklerini belirterek, çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Ayrıca Bayraktar, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, “Enerjide tarihi rekor! Sakarya Gaz Sahası’nda ilk faz tamamlandı. Günlük 9,5 milyon metreküp üretim, 4 milyonu aşkın haneye yerli ve milli enerji!” ifadelerini kullandı.

Bayraktar, “Bu zafer, azmin ve millet iradesinin eseridir. Karadeniz’in 170 kilometre açığında kilometrelerce derinlikten, ülkemizin toprağına uzanan büyük enerji hamlesini büyütmeye devam edeceğiz. Enerjide bağımsız Türkiye için kararlılıkla ilerliyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin ilk yüzer üretim platformu geçen yıl Çanakkale’ye getirilmişti. Platformun 2026’da Sakarya Gaz Sahası’nda göreve başlaması planlanıyor ve günlük ilave 10 milyon metreküp üretim yapılacağı hesaplanıyor. Böylece 2026’daki toplam üretimin 20 milyon metreküpe çıkması bekleniyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Başak Erkalan – Ekonomi

Related Posts

Spotify’ın Haftalık Keşif bölümüne yeni özelleştirme seçeneği

Spotify’ın kullanıcılarına sunduğu Haftalık Keşif bölümüne artık farklı müzik türleri için buton eklendi.

Android telefonlar depremleri nasıl tespit edebiliyor?

Android telefonlarda bulunan deprem uyarısı sistemi, Türkiye de dahil 100’den fazla ülkede önceden deprem uyarısı verebiliyor. Hazırlanmayı sağlayabilecek bu fazladan birkaç saniye insanların hayatını kurtarabilir.

Sonsuzluğun anahtarı bu canlıda saklı

İnsan bedeninin kaybettiği bir uzvu yeniden oluşturabilmesi, artık bilim kurgu senaryosu olmaktan çıkmak üzere. Bilim insanları, doğuştan rejenerasyon (yenilenme) yeteneğine sahip olan Meksika semenderi axolotlun bu olağanüstü kabiliyetinin ardındaki biyolojik mekanizmayı çözmeye bir adım daha yaklaştı.

Milli para atlet Mehmet Emin Eğilmez Tunus’ta altın madalya kazandı

Tunus’ta düzenlenen Dünya Para Atletizm Grand Prix yarışmalarında özel sporcu Mehmet Emin Eğilmez, 1500 metrede altın madalya kazandı.

Lityum iyon pillerden üç kat daha fazla enerji taşıyacak yakıt hücresi

ABD’de araştırmacılar, elektrikli araçlarda kullanılan lityum iyon pillere kıyasla birim ağırlık başına üç kattan fazla enerji taşıyabilecek bir yakıt hücresi üzerinde çalışıyor.

Son iki ay içinde güncelleme yapanlar dikkat: Tüm verileri kopyaladılar

Teknoloji devi Microsoft, “Lumma” adlı kötü amaçlı yazılımın iki ayda Türkiye de dahil olmak üzere dünya genelinde 394 binden fazla bilgisayara bulaştığını söyledi. Virüsün, “Notepad++” veya “sahte Google Chrome güncellemesi” gibi görünerek bilgisayarlara sızdığı aktarıldı.