Microsoft Outlook, Spam ve Kötü Amaçlı Postalar ile Daha İyi Mücadele Edecek

Microsoft, yeni Windows için Outlook uygulamasında, web üzerinde Windows’ta ve Outlook uygulaması olan diğer platformlarda spam ve kötü amaçlı e-postaları Gelen Kutusu’na gelmeden durdurmak için bazı yeni yöntemler denediğini duyurdu. Şirket, Windows ve web için Outlook’un artık Önemsiz klasörüne konan tüm e-posta iletilerinin tam gönderen adreslerini gösterdiğini söyledi.

Microsoft’un açıklaması şu şekilde: “Önemsiz klasörü mesaj listesinde gönderenin e-posta adresini gönderenin adının yanında göstererek, özellikle gönderenin adı tanıdık geliyorsa, açmadan veya adın üzerine gelmeden, postanın meşru olup olmadığını araştırırken size zaman kazandırmayı amaçlıyoruz.”

Bu özellik artık Windows ve Mac platformları için yeni Outlook uygulamaları, web üzerinde Outlook ve iOS ve Android Outlook uygulamaları için durumda. Aynı uygulamalar artık bazı şüpheli bağlantılara sahip olmaları durumunda Önemsiz klasöründeki e-postalarda da bir uyarı gösterecek.

Önemsiz klasörü aynı zamanda kötü amaçlı olabilecek e-posta haber bültenleri alan kullanıcıların e-postayı bildirmelerine ve aynı zamanda bu bülten aboneliğinden çıkmalarına da olanak tanıyor. Bu özellik şu anda Windows ve web için Outlook’ta mevcutken yakında iOS ve Android uygulamalarına eklenecek.

Haziran ayında ise Windows ve web için Outlook yeni bir uyarı iletisi ekleyecek. Bir gönderenin göründüğü kişi olmayabileceğini veya sahte olabileceğini size bildirmek için okuma bölmesine ve ileti listesine doğrulanmamış bir gönderen uyarısı eklenecek. Uyarıda kullanıcılara mesajı silme seçeneği de sunulacak. Bu özellik gelecekte Mac, iOS ve Android Outlook kullanıcılarına da sağlanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx